miércoles, 22 de julio de 2020

LA CULTURA ÉS SEGURA !!!


MOLT RECOMENABLE PER AQUEST ESTIU!!!

El trobareu a les llibreries de Barcelona:
LLIBRERIA PRÒLEG (Ciutat Vella)
LA CIUTAT INVISIBLE (Sants)
LA CARBONERA (Poble Sec) 
NOLLEGIU (Poble Nou)
LA CALDERS (Eixample)
LLIBRERIA SYNUSIA (Terrassa)
LLIBRERIA ISART (Sant Boi del Llobregat)

També ens el podeu demanar a tintamotora@gmail.com
i us l'enviarem contrareemborsament

PÀGINES:541
ISBN: 978-84-09-19317-2
PREU: 22 EUROS



“MATRICIDI, el secret del patriarcat” ens porta per un viatge a través de la història de la humanitat, en clau feminista, a la recerca de la pròpia història de les dones des de l’antropologia simbòlica. Tot posant l’enfoc en com s’han construït els imaginaris col·lectius i les diverses formes d’espiritualitat, ens desvetlla com es van anar configurant els mites, tant laics com religiosos, per a justificar i constituir l’ordre patriarcal, en el que ens trobem immersos, basat en la violència i el domini.

En una línia d’investigació innovadora en la nostra historiografia recent, l’autora passa revista a diverses tipologies dels mites, tot constatant l’existència d’una espiritualitat pròpia de les dones, relacionada amb la força de la vida i de la natura, que ha estat, junt a aquestes, permanentment malmesa i subordinada. 

Planteja que vivim en un món orfe de mare i que, per subvertir aquest model, ens cal transformar els paradigmes societaris i alliberar l'ordre de valors del món simbòlic de la mare, vers un altre model societari, tan necessari de transformar i més avui en temps de pandèmia.

Des d'una crítica a la naturalització dels valors anòmals establerts, fa una defensa de la maternitat elegida, i aposta per mutar els imaginaris col·lectius, tot posant en el centre, com a subjecte polític, les dones, en tant que mares reals o potencials, per tal de refer el model social vers una societat postpatriarcal i, tanmateix, postcapitalista.

No hay comentarios:

Publicar un comentario