sábado, 16 de junio de 2018

MANIFEST TINTAMOTORA

Perquè ens agrada imaginar, escriure i llegir, perquè volem aprendre i passar-nos ho bé, neix TINTAMOTORA.


Una peculiar associació que, des de la crítica i la creació te la voluntat d'oferir un catàleg d'obres amb caràcter propi, conscients de la seva vàlua...

A més TINTAMOTORA pretén fomentar activitats amb el propòsit de desfer estereotips i donar una visió del món lluny del pensament únic, tot cercant nous paradigmes societaris per a la "Bona Vida".

D'aquest manifest es desprenen 3 eixos d'actuació:

1) ARTÍSTIC-LITERARI
Tintamotora aposta per al fet CREATIU, fet que te com a base la IMAGINACIÓ ("la imaginació al poder" del 68 -en allà on es varen perdre- tot hi que defugim dels termes de poder). Pensem en la imaginació com a força. I pensem que per a
imaginar cal observar, passar per la sensibilitat, la sensació, el desig... per aconseguir la mirada íntima de la inspiració, connectada amb el misteri de les muses.
Però també sabem que això és fugiser ens cal materializar-ho, en obra per poder comunicar i fer-ne entrega, donar constància, deixar empremta... donant-la a conèixer. Per això TINTAMOTORA.

2) FILOSÒFIC-CRÍTIC
Tintamotora vol transitar pels marges, ja que és en els marges on es troba la millor herba i es recull la millor llavor (les vaques i les ovelles bé que ho saben i prefereixen pastar i fruir entre els marges).

D'altra banda, si volem trencar estereotips, transgredir, que és el que més ens agrada i defugir del pensament únic; si som tossudament crítics, ja que no podem entendre, de cap de les maneres, com els éssers humans som tan incapaços de donar-nos "Bona vida" uns als altres..., tot i que els recursos són abundants i la intel·ligència humana gran. Sabem que hem d'incorporar irremeiablement aquest accent crític a la obra creativa.

3) PRÀCTIC I OPERATIU
3.1. Tintamotora és una associació sense ànim de lucre que vol participar en l'àmbit i el modus de l'economia social i solidària.
3.2.Tintamotora vol fer possibles obres d'autoedició, així com promocionar obres artístic-literàries, al marge dels criteris convencionals.
3.3. Tintamotora vol dur a terme activitats sòcio-culturals relacionades amb les seves obres, com són: Presència en fires; recitals; exposicions, performances, passes de cinema, visites guiades i com no, celebració de les festes de la roda de l'any. A més de conferències, cursos i seminaris.

Comptem amb tots vosaltres per a fer-ho possible ja que no hi ha creació sense la mirada de l'altre, la vostra.

                       Col-lectiu Tintamotora

No hay comentarios:

Publicar un comentario